Rychlebské stezky - Diskuze - Diskuzní fórum o lyžování - Wild-cat.cz

Rychlebské stezky

26.07.2010 16:40:40

Marci

Ahojte, byly jste už některá v těch Rychlebách? Docela bych se tam jela podívat, ale nevím, jak to tam vypadá, co se týče náročnosti a tak. Díky za odpověď M.

27.07.2010 14:36:34

ksobotkova muž

Ahoj Marci, Rychleby jsou naprosto super. Co se týče náročnosti, tak bych řekla, že jsou stezky spíše náročnější…jsou tam úseky, které se mi zdají už hodně náročné, pak jsou tam úseky náročné, které se ale dají zvládnou a nakonce jsou tam „easy“ úseky, které zvládne každý. Určitě doporučuju fulla, dá se to zvládnout i na hardtailu, jen to není tak pohodlné. Přejíždí se tam hodně kamenů, je to drncavé, takže celopéro je výhodou. Doporučila bych i nějaké chrániče na kolena (případně holeně) a na lokty…nejsou nutné, ale psychicky určitě pomůžou…pokud si zvyklá jezdit v technicky náročném terénu, tak se ti to bude líbit. Hned napoprvé ti to nemusí jít, chce to si stezky ošahat. My jsme tam byli za deště a zajímavé bylo, že to na stezkách vůbec neklouzalo, a kameny, kterých je tam mraky neklouzali taktéž…prostě to na nich parádně drželo. Je to tam prostě parádní, mě to strašně bavilo…okolí je taky super, je tam asi deset zatopených lomů, jsou takové romantické…a dá se tam pěkně vykoupat :-)) Jestli se tam vypravíš, tak pak dej vědět, jak se ti to líbilo :-)

28.07.2010 14:01:48

tmtb

Ahoj, Rychlebské stezky jsou podle mě spíš náročné. Jak píše KS, jsou tam snazší úseky, ale dle mého nemá cenu jezdit tam kvůli nim. Rychleby ocení ten, kdo si je dokáže užít z většiny. Ale to neznamená, že by si v okolí nezajezdil prakticky kdokoliv, je tam dost možností menší náročnosti, takže klidně tam může vyrazit i rodina, dopoledne si dá někdo stezky, někdo vyrazí na vyjížďku po lomech a odpoledne všichni splečně koupačku nebo lehčí vyjížďku někde v okolí.

28.07.2010 22:56:21

Verča muž

Ahoj, Rychleby určitě doporučuju..třeba spíše v druhé půlce sezony jako je právě teď , kdy už máš něco najeto. Také se připojuji, že je to spíše těžší level, je třeba mít zvádnutou trochu techniku..místy je to spíše jak trial, množství kamenů, které neusnadňují průjezd a můžou zbůsobit i trochu šrámu na tvém rámu. Ideální pro celopéro… těšila jsem se že si užiju technický sjezd dolů…ale bylo to stejně náročné ne-li těžší jak do kopce..určitě doporučuju zkusit, ale větší prožitek z toho budeš mít, až tam pojedeš příště. Každopádně ti to přidá na technice..je třeba hodně pracovat s těžištěm. Já osobně se těším až se na Rychlebech zase pojedu a cestou zpět se opláchnu v jednom z krásných lomů :-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Hledat v diskuzi

Články

15.10.2022

Sjednáním pojištění přes internet ušetříte

Blíží se lyžařská sezóna a pokud vám nestačí české ...
04.10.2022

Vyhřívané rukavice pro dámy – pohodlí na svahu

Omezují vás při lyžování prochladlé prsty na rukou?...
07.04.2022

Izotonické nápoje aneb nepodceňujte hydrataci během sportovního výkonu

Téměř každý, kdo pravidelně sportuje, si jistě někd...
04.02.2022

Lednové lyžování v Gasteinu – bez lidí a bez covidu

Do oblasti Gasteinertal jezdíme v tomto termínu pra...
03.12.2021

Jaké jsou trendy letošní zimy?

V každém ročním období si můžete všimnout, že na ul...
13.06.2021

Má cesta k běhání

Kristýna Chmelková se s námi podělí o svou lásku po...
Facebook