[Diskuze k článku]: Běh: začátečníci, udělejte první krok - Diskuze - Diskuzní fórum o lyžování - Wild-cat.cz

[Diskuze k článku]: Běh: začátečníci, udělejte první krok

02.09.2010 13:03:19

Tomáš Roba - SNOW muž

Znáte nějakého člověka, který by vám řekl, že lituje dne, kdy se rozhodl, že začne běhat? Možná takoví existují, ale drtivou převahu mají lidé, kteří na své rozhodnutí začít běhat nedají dopustit. Běžecké začátky ovšem nebývají hladké. Začátečníka napadne spousta otázek. Na některé se teď pokusíme odpovědět.
Odkaz na článek

03.09.2010 15:57:22

ksobotkova muž

Pěkný článek. Běhání mě baví, ale běžec ze mě asi nikdy nebude…zatím je pro mě doplňkem a nedělám to pravidelně…

07.09.2010 13:40:49

Tomáš Roba - SNOW muž

Mě se ten článek taky moc líbí. Přesně vystihuje otázky, které bych měl, kdybych se rozhodl začít běhat. Co řeknou sousedi? nebo Kdy už se konečně dostaví ty příjemné pocity?, myslel jsem, že tyhle otázky mám (zatím v duchu) jen já, a vono ne! :-D Díky za podobné články.

Potká Venuše Zemi a ptá se: "Proč se drbeš?", "Ále, chytil jsem lidi!", "Neboj, to přejde...". :-)

13.09.2010 12:44:59

Radusa

Co mám dělat, když mě začne píchat v boku? zkoušela jsem změnit tempo, změnit rytmus dýchání, zastavit a vydýchat se, ale nic nepomohlo…musela jsem to prostě doběhnout s pícháním…někdy se mi prostě běží v pohodě a někdy mě to chytne a nejde s tím nic udělat.

14.09.2010 13:44:52

ksobotkova muž

Autor článku říká, že teorií o tom, proč píchá v boku, je několik. Většinou vyhrává ta, že játra se rozpínají zvýšenou námahou a zvýšeným průtokem krve. Když je to rozpínání příliš prudké, tlačí na blánu, ve které jsou uložená a tím vzniká bolest v boku. Postup, jak na bolest, je dvojí. Za prvé před během nejíst, aby zátěž jater byla co nejmenší. Za druhé běhat, běhat a běhat. Píchání v boku se postupně zmenší, až zmizí docela. Je to záležitost nanejvýš několika týdnů.

21.09.2010 20:46:40

jana@wild-cat

Ještě je jedna možnost, jak odstranit píchání v boku. Zpomalit tempo a zhluboka se nadechovat nosem a vydechovat klasicky pusou.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Hledat v diskuzi

Články

15.10.2022

Sjednáním pojištění přes internet ušetříte

Blíží se lyžařská sezóna a pokud vám nestačí české ...
04.10.2022

Vyhřívané rukavice pro dámy – pohodlí na svahu

Omezují vás při lyžování prochladlé prsty na rukou?...
07.04.2022

Izotonické nápoje aneb nepodceňujte hydrataci během sportovního výkonu

Téměř každý, kdo pravidelně sportuje, si jistě někd...
04.02.2022

Lednové lyžování v Gasteinu – bez lidí a bez covidu

Do oblasti Gasteinertal jezdíme v tomto termínu pra...
03.12.2021

Jaké jsou trendy letošní zimy?

V každém ročním období si můžete všimnout, že na ul...
13.06.2021

Má cesta k běhání

Kristýna Chmelková se s námi podělí o svou lásku po...
Facebook