Běh s hudbou - Diskuze - Diskuzní fórum o lyžování - Wild-cat.cz

Běh s hudbou

20.09.2010 13:35:18

ksobotkova muž

Ahoj holky, jak to máte s běháním a hudbou? mě hudba vždycky nabudí a vybičuje k lepším výkonům, co vás?

21.09.2010 21:00:02

jana@wild-cat

Ahoj Katko, mně se taky lépe běhá s hudbou. Ale vadí mi časté vypadávání sluchátek a nebo těžký a špatně skladný telefon. Proto jestli máte někdo nějaký typ na sluchátka a malý, cenově dostupný mp3 přehrávač piště prosím.

22.09.2010 09:21:31

ksobotkova muž

Jo, tak se sluchátky mam taky problém. Jako mp3 mám Ipod (už ho mám několik tel, nechala jsem si ho přivést z ameriky, protože u nás je ještě pořád dost drahý)…sluchátka jsem měla k tomu, takové ty klasické pecky, a ty mi taky vypadávala…teď mám Koss,takové ty, které se strkají do ucha jako špunty :)…ty teda nevypadávají, ale zase hodně izolují okolní zvuky, takže nemám takový přehled, co se kolem děje…

23.09.2010 10:35:13

jana@wild-cat

Děkuji, děkuji…o Ipodu jsem už hodně přemýšlela. Jo, ty sluchátka jsem zkoušela,ale ty mně vypadávaly snad nejvíc a taky mi vadilo, že nic neslyším. Ještě jeden dotaz: Na Ipod máš takovou tu kapsičku na paži nebo ho nosíš na sobě?

24.09.2010 08:21:47

ksobotkova muž

Není zač…s Ipodem jsem fakt spokojená, musim zaťukat, ale zatím pořád šlape jako hodinky. Bohužel nemám srovnání s jinými přehrávači…a jaké teda používáš sluchátka? Mě to právě taky docela vadí, jak mám zacpané uši, navíc v nich někdy jakoby sviští vítr :D A tu kapsičku zatim nemám, buď ho strčim do kapsy anebo ho mam v ruce. Jak ta kapsička funguje? Já si totiž dost často hudbu měním, a to by byl dost „vopruz“ ho pořád vyndavat…?

26.09.2010 14:30:11

Callitri muž

Zdravím, k těm sluchátkům! Mám úplně stejný problém s vypadáváním sluchátek z uší. A již před lety jsem tento problém vyřešila závěsnýma sluchátkama (tuším od Sony), které jsem si koupila ve Státech, když tam tou dobou pobývala s tím, že u nás určitě nebudou k sehnání. Opak je pravdou – mají je i tady:o) Mají jak pecky do uší závěsné, tak i takové klapky, okolo hlavy (líp se to popsat nedá – to chce vidět:o). S těma klapkama zkušenost nemám – myslím si, že jsou na běh taky dost těžké, ale ty pecky jsou super – se ani nehnou! Jo a co se týče toho mp3 přehrávače, tak myslím že dobrá volba je mini mp s klipem, kde na něj v podstatě nepotřebujete ani kapsu – jen to klipem připevníte třeba za lem elasťáků. Je malej, lehkej – fakt dobrý. Já s tím proběhala celou přípravu na 1/2marat, i samotný závod jsem s ním běžela :o)

30.09.2010 14:19:02

jana@wild-cat

Děkuji za rady holky, já měla sluchátka Philips (růžové:D) a ty docela držely v uších,ale už bohužel nefungují. Stály přes 500kč, takže mě to docela zklamalo. Ty závěsný sluchátka se zdají dobrý nápad, akorát nevím jak bych to vyřešila pod helmu na kolo, to by mi asi vadilo, neumím si to představit. Jak cenově se tak pohybuje ten Mini mp3 s klipem?:-)

30.09.2010 21:36:39

Callitri muž

Opět zdravím, hned z kraje bych si dovolila jednu pozn. „barva nejezdí“ ;o) V každém případě ale možná ty sluchadla v růžový barvě mají. Já měla tm. modrý a obávám se že hrajou uplně stejně jako jakékoliv jiné barvy stejné firmy. Těch závěsných sluchátek je více druhů – stačí zadat do vyhledávače v obrázkách a člověk se diví, co všechno dneska není, že:o) Ale tak za 400,– by se mohly dát sehnat. Co se týče té helmy, tak pokud vím, tak helma na kolo nepřesahuje přes uši, takže závěsné pecky nebudou problém. Spíš bych viděla ten problém jinde – nevím jak se to snese s bezpečností…Je­likož není moc slyšet okolní prostředí a co se kde děje, což si myslím, že na kole tohle vnímat není uplně od věci. Mp3 přehrávače s clipem je taky víc. Nebo já teda vím o dvou. Jeden (co jsem měla já) je celkem na h. :oD. Je sice fakt snad nejmenší a nejhelčí a já nevím co ještě. Ale hlavně nemá display!!! Což shledávám jako nutnost. Protože jsem měla pocit, že si to kolikrát hrálo, co chtělo, na přeskáčku, nemohla jsem kolikrát najít tu svou oblíbenou atd. Proto doporučuji více (ačkoliv jsem s ním neměla žádnou zkušenost) ten druhý a to od sandisku sansa clip – to když zadáš, tak ti něco vyjede určitě. Není tak malý, váhu taky neznám, ale má to ten display a věřím, že díky tomu je to více přehledné. To je asi vše, co k tomu mám:o)

01.10.2010 17:48:01

jana@wild-cat

Zdravím:), já vím, že barva nejezdí, ale když už mám tu možnost, vybrat si i barvu, tak proč ne. Helma na kolo sice nepřesahuje uši,ale jen jsem se obávala, aby mi to nevadilo o tu „kostru“ hlemy. Odjakživa jezdím na kole se sluchátkama a nikdy mi to nevadilo. Když jedu po silnici, tak si většinou jedno vytáhnu a poslouchám jen na jedno ucho, abych měla přehled. V térénu mi to nevadí, tam moc aut a lidí nepotkám a srnku neuslyším ani bez sluchátek:) K tomu přehrávači: display bych určitě uvítala. Pro mně je hlavní, aby to mělo clip a nemusela ho nosit po kapsách nebo v dresu. Ten Sansa clip vypadá dobře a má i velkou paměť, což taky není od věci......Děkuju moc za rady.

01.10.2010 20:14:09

Callitri muž

:o) To je jasná věc, že když už ma člověk možnost si vybrat, tak si vybere tu „svou“. Já v terénu taky žádná auta nepotkávám;o) Clip je fajn, stejně tak jako dostatečná pamět, o display ani nemluvim. Přeji hodně najetých kilometrů;o)

19.10.2010 15:42:36

ksobotkova muž

A co holky posloucháte…já mam třeba udělaný „running mix“, kde mam vybrané písničky, které mě baví a dobře se mi na ně běhá, a nemusim pořád hledat a překlikávat…ale časem se to oposlouchá a už mě to při té námaze pak spíš štve…nějaké tipy na good music uvítám :-)

24.10.2010 14:22:26

Callitri muž

Zdravím, já měla super playlist na své mp3 (ta s clipem:o), ale od chvíle, kde jsem ztratila přehrávač, je v nenávratnu i playlist:o(. V každém případě ale poslouchám veskrze taneční hudbu. V podstatě skoro jakákoliv písnička je zremixovaná do nějaké taneční (house dance, acidjazz, trance version) podoby, jež se dá najít na YouTube. Pak už jen ten svůj vytoužený track dostat do mp3 a může vyběhnout:o) Už si moc nevzpomínám, co přesně jsem na sezmanu měla za písničky, ale vím určitě že takoví Freemasons nebyly k zahození, stejně tak Shapeshifters a jejich legendární Lola's Theme, hodně mě ale taky povzbudili v závodě takové ty vypalovačky 80', 90' let. Viz Dr. Alban, Rick Astley, La Bouche, Two brothers on the 4th floor, nebo co já vím, Safri Duo, Jackson. Mě osobně se třeba moc líbí Jamiroquai, ale když jsem se o něm bavila s lidma, ne každému přijde, že by jeho hudba byla na běh ta pravá, spíš na poslouchání…No holt každý je jinači;o)

27.10.2010 15:52:04

jana@wild-cat

Ahoj, mně se nejlépe běhá na SKA jako třeba SKA-P (to je pak fofr), Polemic, Volant. Potom tam mám dost songů od Wohnoutů a Tří sester (klasika). Nechybí ani Jackson nebo Monkey business prostě všechno, co má „šťávu“ a mně to ulehčí tu dřinu:)…ale přesně, každému se dobře běhá na něco jiného:)

08.11.2010 12:29:49

catty

Běhaní bez hudby si nedovedu představit. Když běhám sám, tak na hudbu nikdy nezapomenu

10.01.2015 18:43:46

Zdravíčko. Běh bez hudby si teda taky představit neumím. Nic mě nenakopne víc než pěkně rychlé rockové písničky! Koukám ale, že vás víc má problém se sluchátky. Jaká se vám teda osvědčily na běhání? Já teď slyšel dobré recenze na pěnová sluchátka do uší, ale ještě jsem neměl možnost je vyzkoušet na sobě. Nemáte je někdo?

09.02.2015 20:05:44

Zdravím. To já právě taky, tak přemítám, zkusit-li je, či raději zůstat u klasických pecek.

01.11.2016 14:21:05 #1 

kali53

No sluchátka jsou při běhání hrozně nebezpečná, kvuli autum a člověk pořádně neví co se děje. Ale já si to bez nich taky nedovedu představit…

04.11.2016 15:50:56 #2 

Bohdan K.

Já nosím sluchátka jenom když běžím po lesních cestách. Podél silnice a ve městě se mi to zdá nebezpečné…

03.02.2017 13:11:55 #3 

Titína

Taky mám sluchátka jen tam, kde mi nehrozí nebezpečí.. Jednou jsem na to málem doplatila, takže jsem se poučila:D

04.02.2017 16:55:49 #4 

Lurinka16

>> #0, ksobotkova, 20. 09. 2010 13:35:18

Dlke nálady – nekdy mám ráda jen šumění esa a zpěv ptáků – jindy si jdu zařádit a hudbě mě vybudí… mam taková období – podle toho v jaké životní fázi se zrovna nacházím ;)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Hledat v diskuzi

Články

15.10.2022

Sjednáním pojištění přes internet ušetříte

Blíží se lyžařská sezóna a pokud vám nestačí české ...
04.10.2022

Vyhřívané rukavice pro dámy – pohodlí na svahu

Omezují vás při lyžování prochladlé prsty na rukou?...
07.04.2022

Izotonické nápoje aneb nepodceňujte hydrataci během sportovního výkonu

Téměř každý, kdo pravidelně sportuje, si jistě někd...
04.02.2022

Lednové lyžování v Gasteinu – bez lidí a bez covidu

Do oblasti Gasteinertal jezdíme v tomto termínu pra...
03.12.2021

Jaké jsou trendy letošní zimy?

V každém ročním období si můžete všimnout, že na ul...
13.06.2021

Má cesta k běhání

Kristýna Chmelková se s námi podělí o svou lásku po...
Facebook