tuhost lyzaku - Diskuze - Diskuzní fórum o lyžování - Wild-cat.cz

tuhost lyzaku

30.10.2010 22:24:23

Lednacek žena

Ahojte vseci, zaujaly me diskuze o lyzacich. Sezona se rychlym kvapem blizi a potrebovala bych poradit ohledne flexe, jakou zvolit. Loni jsem zkousela Lange 120tky damske a paradne mi sedly, jen bohuzel nemeli presne moje cislo, letos bych chtela zkusit hned nove zbozi, ale nejsem si jista, jestli vysoka tuhost neni prilis k me vaze 54 kg. Uvitam jakoukoliv praktickou radu, prevazne jezdivame lyzovat na tyden a nerada bych v nich trpela. Mozna jeste neco dodat k memu lyzovani, lyzuji od malicka a hrozne rada, spise sportovneji, ale zadny zavodnik. Predem moc dekuji za cenne poznatky a zkusenosti. Lednacek

05.11.2010 19:42:46

PetrAT muž

To že trpíš ani tak nesouvisí s flexí, ale spíše tě bota někde tlačí
Flexe 120 a 54kg bude vyžadovat skutečně sportovní přístup k ježdění
Bohužel na prodejně nic nezjistíš, to se projeví až na svahu. A svoji roli hraje i teplota. Jinak bude bota tuhá při –15°C a jinak na jaře, kdy je kolem nuly.
U některých bot jsou zezadu 2 šrouby a vytažením jednoho šroubu se dá snížit flexe.
Hodně se toto řešilo na http://www.snow.cz

11.11.2010 12:52:04

catty

Koupě nových lyžáků je fakt horor! Už jsem s nimi dost zkusil.

12.11.2010 12:42:39

ksobotkova muž

Jj, souhlasím. O koupi bot bych tu mohla vyprávět hodně dlouho…já vážím 52kg, všechny boty jsou mi velké, páč mám hodně úzkou nohu…jezdila jsem v 80, 120–130 a teď 90, jezdím hlavně mimo sjezdovky na širokých lyžích, takže bota, která sedí je základ. Síly mám docela dost, navíc na širokých lyžích je potřeba větších pák, a přesto mi ty 90 stačí. Pro mě je důležité, aby v nich noha držela jak má, tuhost až tak neřeším, i když samozřejmě do měkkých bot bych nešla…

Asi záleží na konkrétní botě, co vím, tak Lange budou hodně tvrdé, otázkou je, co udělají při nižších nebo naopak vyšších teplotách…když jsem jezdila v těch 120–130, daly se v pohodě zvládnout, když se udělalo tepleji, tak neuvěřitelně změkly, v mrazech zase byly strašně tuhé, takže jak se pokaždé chovaly jinak, moc se mi to nelíbilo:-)

Jestli ti ty boty parádně sedly, tak jdi do nich nebo zvol jen menší flexi. Přesně jak píše Petr, ono to stejně poznáš až na svahu…takže když máš jasné požadavky na boty, je koupě vždycky trochu risk..a každý to má jinak…každopádně držím palce s výběrem :-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Hledat v diskuzi

Články

15.10.2022

Sjednáním pojištění přes internet ušetříte

Blíží se lyžařská sezóna a pokud vám nestačí české ...
04.10.2022

Vyhřívané rukavice pro dámy – pohodlí na svahu

Omezují vás při lyžování prochladlé prsty na rukou?...
07.04.2022

Izotonické nápoje aneb nepodceňujte hydrataci během sportovního výkonu

Téměř každý, kdo pravidelně sportuje, si jistě někd...
04.02.2022

Lednové lyžování v Gasteinu – bez lidí a bez covidu

Do oblasti Gasteinertal jezdíme v tomto termínu pra...
03.12.2021

Jaké jsou trendy letošní zimy?

V každém ročním období si můžete všimnout, že na ul...
13.06.2021

Má cesta k běhání

Kristýna Chmelková se s námi podělí o svou lásku po...
Facebook