Scott Contessa Spark 35, případně jiný dámský full? - Diskuze - Diskuzní fórum o lyžování - Wild-cat.cz

Scott Contessa Spark 35, případně jiný dámský full?

15.10.2009 11:39:20

Kitty

Ahoj,uvažuju o výměně hardtailu za celoodpružené kolo (ty lákavé podzimní slevy…) – nemáte náhodou někdo zkušenosti s Contessou Spark 35 od Scottu (popřípadě s obdobným dámským fullem)? Žádné recenze jsem nenašla, i když jsem hledala důkladně i na cizojazyčných webech. Předem dík za rady, Kitty.

16.10.2009 15:20:03

ksobotkova muž

Ahoj Kitty, podzimní slevy se určitě vyplatí a full ještě víc. S tímhle kolem nemám bohužel žádné zkušenosti, ale obecně značkou Scott nic nezkazíš (na geniuse jsem slyšela samé chvály). Určitě by stálo za to zajít do obchodu a kolo si vyzkoušet, jestli ti bude pěkně sedět. Možná mají i nějaká testovací. Přeci jen každé kolo má různé vlastnosti a každému bude sedět něco jiného. V této cenové skupině by stálo za povšimnutí třeba GT Force nebo Specialized pitch a spousta dalších. Záleží kolik do toho chceš nebo můžeš investovat, od toho se pak odvíjí další členění ;-) Dej vědět, jak pokračuješ ve výběru. K.

01.12.2009 20:23:25

kacacka

Ahoj, zkušenost nemám, ale parametry jsou ok, slušná váha, zdvihy tak akorát (na vidli je i lockout, ještě se furt bude dát chrtit). Jak psala Kačka Scottem se toho nedá moc zkazit. A ty slevy jsou opravdu lákavý. Krom GT a Spešlů mají letos zajímavý slevy i na Gianty, já třeba jezdím na Canyonu (ale ty je možný objednat pouze přes net).

Co ty Kačko? Změnila si kolečko? Naposledy jsem tě viděla na Norco campu v Nových Hamrech :), to si měla ještě HTčko.

02.12.2009 14:58:27

ksobotkova muž

Ahoj K., jj, v Hamrech jsem byla na RB campu, jestli se to jmenovalo Norco camp, to nevim :) Měla jsem černýho Treka, a byl to můj miláček, ale terén si žádal změnu, tak jsem letos v létě udělala odměnu, pořídila jsem Specialized Pitch, měla jsem možnost si ho nejdřív otestovat a navíc jsem na něj dostala moooc pěknou cenu, takže nebylo moc co rozmýšlet :-) je super, sice trochu těžší, takže se mu občas do kopce moc nechce (nebo spíš mě, hi), ale jinak je v terénu a na sjezdy super. Jediné, s čím pořád trochu bojuju, je šikmo položená vidlice, takže stačí trochu trhnout a hned zatáčim do stromů a pangejtů a tak…:-) A ty jsi, podle kola, Kačka s pruhovanýma podkolenkama?:-)

09.12.2009 12:58:12

kacacka

jj, to jsem já, dokonce mě podle těch podkolenek přejmenovali na „pruhovanou bestii“ :D vím, že jsme tě zvaly na holčičí přejezd krušek, tak pokud něco budeme zase příští rok s holkama plánovat, dám vědět :)

09.12.2009 19:29:19

teta Šelma

Hi! Zdravim mocně „pruhovanou bestii“! Díky níž jsem tady. :o)

Ale k tématu – osobně bych do Scottíka nešla. Zdají se mi předražené. Tady prostě cena / to co za ni dostanu neodpovídá mým subjektivním preferencím. Contesska se mi navíc jeví těžká. :o(

Myslim, že nejdůležitější a hlavní kritérium výběru je to, jak a kde chce tazatelka jezdit. Pak až cena. Když musíš, tak musíš…:o)))

Contessa je na maraton či cross country. Pitch zas už je poměrně dost freeridový bike. Na blbnutí jako joo, ale jako jediný bajk bych ho tedy nechtěla. Ale ať si to nikdo nebere osobně, já jsem krapet old school. Podle mně se XC jezdí na HTčkách a do lesa zdvih 120 stačí. :o))))

Jinak se už třetí sezónu spokojeně vozím na dámské verzi Specialized Stumpjumper FSR a chrochtám si blahem. :o)) Jediné, co jsem vyměnila byla vidle. Foxku (zdvih 120) za Pace (130), ale i s původní vidlí to byl bajk jak víno.

Předtím jsem z fůlů vyzkoušela Meridu, kterou taky můžu vřele doporučit, Sugara od Gery Fischer toho radím jen ultra XC chrtkám bo jede to jako blesk, ale je to kostitřas. A Reigna od Giantu, ten má u mně +++ za dolekopcom ale i do vrchu se na něm jelo překvapivě (na těch 15 kg) lehce.

Hlavně milá Kitty nedej moc na chytrý řeči „odbormíků“, otestuj si sama co jen budeš moct a pak si vyber co Ti libo. Ať si to fakt užíváš!

10.12.2009 13:16:32

ksobotkova muž

To kacacka: pruhovaná bestie? snad jen v dobrém smyslu :) to je super, že se tady alespoň virtuálné potkáváme. Jj, na to si vzpomínám, už ani nevím, proč jsem s váma nejela. Jestli budete zas něco chystat, tak se ráda přidám. A jak vám to dopadlo? Máte nějaké fotky, nechtěly byste některá o tom třeba napsat? :-) holčičích akcí není nikdy dost. Ikdyž je pravda, že by se to hodilo spíš až na jaro…ale to je detail. My vlétě pořádali na Moravě bikovou akci (Dny horské cyklistiky a rockpoint wild cat ride), zvala jsem na to Evu s Petrem..příští rok bude zas něco, tak doufám, že všeci dorazíte :-)

10.12.2009 13:22:02

ksobotkova muž

souhlasím s tetou :), že na takové normální ježdění je XCčko určitě ideální volba a zvládne toho opravdu dost. A Stumpjumperem se taky nedá nic zkazit. Nejlepší je fakt zkoušet a pak vybrat to, na kterém se nám pošlape „samo“. Proč jsi měnila tu vidlici, kvůli zdvihu?

12.01.2010 20:09:08

kacacka

fotky nějaký máme (z toho přejezdu, na který jsme tě zvali jsou někteté tady:) http://kacacka.rajce.idnes.cz/holciciprejezd/#…

ale přijde mi lepší, abysme něco společně zorganizovali a ty bys to pak napsala za nás :), jestli budete s wild-cat něco plánovat, tak se s holkama rády zúčastníme/ platí to samo i opačně/…asi teda bez Šelmusky, páč ta čeká v dubnu dvojitý příspěvek do rodiny :)…rozrůstání bikerský rodiny se nesmí zanedbávat :)

31.01.2010 23:27:41

Kitty

Ahojky, dík za diskuzi, nakonec jsem skončila s tou Contessou. A můžu konstatovat akorát spokojenost… Pro pořádek a vysvětlení bych asi měla dodat, že jsem ji nekupovala v Čechách, ale v Anglii (rozdíl v ceně Scottu oproti jiným značkám v podobné kategorii v podstatě nebyl). Měřím 164cm, takže mi dost jiných kol připadalo velikých nebo vůbec nebyly ve velikosti S, popř. mi S bylo malé a M veliké… Další v užším výběru bylo Specialized Myka FSR, ale Contessa z toho nakonec vyšla nejlíp. Jezdím s ní hlavně po welšských terénech – což znamená buď vybudované singltraily (třeba http://www.oneplanetadventure.com/ ) anebo místní „volné terény“, tj. hodně rozbité a šutrovité cesty, rozmoklé pastviny a bažiny atp. Zdvih mi na to přijde OK, zvykám si akorát na vyšší posez – při první jízdě jsem zvládla elegantní salto do pěkně měkkého bahna pod cestou, ale v já i kolo v pohodě, tož tak :)

17.02.2010 19:08:31

ksobotkova muž

To Kacacka: Jé, ty fotky jsou parádní, to musela být povedená akcička. Sakryš, škoda, že jsem tam s váma nebyla. Nó, tak to tedy budete muset zopakovat kvůli mně ;-) My něco samozřejmě na léto chystáme, takže až se bude něco rýsovat, dám určitě vědět!!! A gratulace mamce, i pro prcky něco budem vymýšlet (pro ty trochu větší, tak budou muset rychle povyrůst, hi). A co vlastně děláš přes zimu? Měj se krásně!

17.02.2010 19:11:36

ksobotkova muž

Ahoj Kitty, gratuluju ke koupi, určitě jsi neprohloupila. Důležité je, aby se ti na něm jezdilo dobře a sedělo ti, kterou značku máš, to už je pak vlastně jedno ;-) Páni, tak ty si jezdíš po welšských trailech, jo? To by chtělo nějaké fotky…třeba do galerky, anebo i s malým článečkem? Já jsem zvědavá, prý jsou tam luxusní pojezdy.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Hledat v diskuzi

Články

15.10.2022

Sjednáním pojištění přes internet ušetříte

Blíží se lyžařská sezóna a pokud vám nestačí české ...
04.10.2022

Vyhřívané rukavice pro dámy – pohodlí na svahu

Omezují vás při lyžování prochladlé prsty na rukou?...
07.04.2022

Izotonické nápoje aneb nepodceňujte hydrataci během sportovního výkonu

Téměř každý, kdo pravidelně sportuje, si jistě někd...
04.02.2022

Lednové lyžování v Gasteinu – bez lidí a bez covidu

Do oblasti Gasteinertal jezdíme v tomto termínu pra...
03.12.2021

Jaké jsou trendy letošní zimy?

V každém ročním období si můžete všimnout, že na ul...
13.06.2021

Má cesta k běhání

Kristýna Chmelková se s námi podělí o svou lásku po...
Facebook