Scott Contessa Spark 35, případně jiný dámský full?
15.10.2009 11:39:20
Ahoj,uvažuju o výměně hardtailu za celoodpružené kolo (ty lákavé podzimní slevy…) – nemáte náhodou někdo zkušenosti s Contessou Spark 35 od Scottu (popřípadě s obdobným dámským fullem)? Žádné recenze jsem nenašla, i když jsem hledala důkladně i na cizojazyčných webech. Předem dík za rady, Kitty.
16.10.2009 15:20:03
Ahoj Kitty, podzimní slevy se určitě vyplatí a full ještě víc.
S tímhle kolem nemám bohužel žádné zkušenosti, ale obecně značkou
Scott nic nezkazíš (na geniuse jsem slyšela samé chvály). Určitě by
stálo za to zajít do obchodu a kolo si vyzkoušet, jestli ti bude pěkně
sedět. Možná mají i nějaká testovací. Přeci jen každé kolo má
různé vlastnosti a každému bude sedět něco jiného. V této cenové
skupině by stálo za povšimnutí třeba GT Force nebo Specialized pitch a
spousta dalších. Záleží kolik do toho chceš nebo můžeš investovat, od
toho se pak odvíjí další členění Dej vědět, jak pokračuješ
ve výběru. K.
01.12.2009 20:23:25
Ahoj, zkušenost nemám, ale parametry jsou ok, slušná váha, zdvihy tak akorát (na vidli je i lockout, ještě se furt bude dát chrtit). Jak psala Kačka Scottem se toho nedá moc zkazit. A ty slevy jsou opravdu lákavý. Krom GT a Spešlů mají letos zajímavý slevy i na Gianty, já třeba jezdím na Canyonu (ale ty je možný objednat pouze přes net).
Co ty Kačko? Změnila si kolečko? Naposledy jsem tě viděla na Norco campu v Nových Hamrech :), to si měla ještě HTčko.
02.12.2009 14:58:27
Ahoj K., jj, v Hamrech jsem byla na RB campu, jestli se to jmenovalo Norco
camp, to nevim :) Měla jsem černýho Treka, a byl to můj miláček, ale
terén si žádal změnu, tak jsem letos v létě udělala odměnu, pořídila
jsem Specialized Pitch, měla jsem možnost si ho nejdřív otestovat a navíc
jsem na něj dostala moooc pěknou cenu, takže nebylo moc co rozmýšlet je super, sice trochu
těžší, takže se mu občas do kopce moc nechce (nebo spíš mě, hi), ale
jinak je v terénu a na sjezdy super. Jediné, s čím pořád trochu bojuju,
je šikmo položená vidlice, takže stačí trochu trhnout a hned zatáčim do
stromů a pangejtů a tak…:-) A ty jsi, podle kola, Kačka s pruhovanýma
podkolenkama?:-)
09.12.2009 19:29:19
Hi! Zdravim mocně „pruhovanou bestii“! Díky níž jsem tady. :o)
Ale k tématu – osobně bych do Scottíka nešla. Zdají se mi předražené. Tady prostě cena / to co za ni dostanu neodpovídá mým subjektivním preferencím. Contesska se mi navíc jeví těžká. :o(
Myslim, že nejdůležitější a hlavní kritérium výběru je to, jak a kde chce tazatelka jezdit. Pak až cena. Když musíš, tak musíš…:o)))
Contessa je na maraton či cross country. Pitch zas už je poměrně dost freeridový bike. Na blbnutí jako joo, ale jako jediný bajk bych ho tedy nechtěla. Ale ať si to nikdo nebere osobně, já jsem krapet old school. Podle mně se XC jezdí na HTčkách a do lesa zdvih 120 stačí. :o))))
Jinak se už třetí sezónu spokojeně vozím na dámské verzi Specialized Stumpjumper FSR a chrochtám si blahem. :o)) Jediné, co jsem vyměnila byla vidle. Foxku (zdvih 120) za Pace (130), ale i s původní vidlí to byl bajk jak víno.
Předtím jsem z fůlů vyzkoušela Meridu, kterou taky můžu vřele doporučit, Sugara od Gery Fischer toho radím jen ultra XC chrtkám bo jede to jako blesk, ale je to kostitřas. A Reigna od Giantu, ten má u mně +++ za dolekopcom ale i do vrchu se na něm jelo překvapivě (na těch 15 kg) lehce.
Hlavně milá Kitty nedej moc na chytrý řeči „odbormíků“, otestuj si sama co jen budeš moct a pak si vyber co Ti libo. Ať si to fakt užíváš!
10.12.2009 13:16:32
To kacacka: pruhovaná bestie? snad jen v dobrém smyslu :) to je super, že
se tady alespoň virtuálné potkáváme. Jj, na to si vzpomínám, už ani
nevím, proč jsem s váma nejela. Jestli budete zas něco chystat, tak se
ráda přidám. A jak vám to dopadlo? Máte nějaké fotky, nechtěly byste
některá o tom třeba napsat? holčičích akcí není nikdy dost. Ikdyž je pravda, že by se to
hodilo spíš až na jaro…ale to je detail. My vlétě pořádali na Moravě
bikovou akci (Dny horské cyklistiky a rockpoint wild cat ride), zvala jsem na
to Evu s Petrem..příští rok bude zas něco, tak doufám, že všeci
dorazíte
10.12.2009 13:22:02
souhlasím s tetou :), že na takové normální ježdění je XCčko určitě ideální volba a zvládne toho opravdu dost. A Stumpjumperem se taky nedá nic zkazit. Nejlepší je fakt zkoušet a pak vybrat to, na kterém se nám pošlape „samo“. Proč jsi měnila tu vidlici, kvůli zdvihu?
12.01.2010 20:09:08
fotky nějaký máme (z toho přejezdu, na který jsme tě zvali jsou někteté tady:) http://kacacka.rajce.idnes.cz/holciciprejezd/#…
ale přijde mi lepší, abysme něco společně zorganizovali a ty bys to pak napsala za nás :), jestli budete s wild-cat něco plánovat, tak se s holkama rády zúčastníme/ platí to samo i opačně/…asi teda bez Šelmusky, páč ta čeká v dubnu dvojitý příspěvek do rodiny :)…rozrůstání bikerský rodiny se nesmí zanedbávat :)
31.01.2010 23:27:41
Ahojky, dík za diskuzi, nakonec jsem skončila s tou Contessou. A můžu konstatovat akorát spokojenost… Pro pořádek a vysvětlení bych asi měla dodat, že jsem ji nekupovala v Čechách, ale v Anglii (rozdíl v ceně Scottu oproti jiným značkám v podobné kategorii v podstatě nebyl). Měřím 164cm, takže mi dost jiných kol připadalo velikých nebo vůbec nebyly ve velikosti S, popř. mi S bylo malé a M veliké… Další v užším výběru bylo Specialized Myka FSR, ale Contessa z toho nakonec vyšla nejlíp. Jezdím s ní hlavně po welšských terénech – což znamená buď vybudované singltraily (třeba http://www.oneplanetadventure.com/ ) anebo místní „volné terény“, tj. hodně rozbité a šutrovité cesty, rozmoklé pastviny a bažiny atp. Zdvih mi na to přijde OK, zvykám si akorát na vyšší posez – při první jízdě jsem zvládla elegantní salto do pěkně měkkého bahna pod cestou, ale v já i kolo v pohodě, tož tak :)
17.02.2010 19:08:31
To Kacacka: Jé, ty fotky jsou parádní, to musela být povedená akcička.
Sakryš, škoda, že jsem tam s váma nebyla. Nó, tak to tedy budete muset
zopakovat kvůli mně My
něco samozřejmě na léto chystáme, takže až se bude něco rýsovat, dám
určitě vědět!!! A gratulace mamce, i pro prcky něco budem vymýšlet (pro
ty trochu větší, tak budou muset rychle povyrůst, hi). A co vlastně
děláš přes zimu? Měj se krásně!
17.02.2010 19:11:36
Ahoj Kitty, gratuluju ke koupi, určitě jsi neprohloupila. Důležité je,
aby se ti na něm jezdilo dobře a sedělo ti, kterou značku máš, to už je
pak vlastně jedno Páni,
tak ty si jezdíš po welšských trailech, jo? To by chtělo nějaké
fotky…třeba do galerky, anebo i s malým článečkem? Já jsem zvědavá,
prý jsou tam luxusní pojezdy.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.