lyžování v těhotenství
11.11.2009 11:30:33
Lyžování figuruje na seznamu sportů, které by sis měla v těhotenství odepřít. Z vlastní zkušenosti vím, že člověk trpí, když se dívá, jak všichni vyrážejí na lyže a já nemůžu. Ale rizikové na něm je: riziko pádu (ani ne tak vlastního, jako že to do tebe někdo napálí), riziko prochladnutí a provlhnutí, rizikový je pobyt ve výšce nad 2500 m, nesmí se sportovat do úplného vyčerpání… Je to holt úplně zbytečné riziko, těhotenství je dar, který se nedostává každý rok jako sněhová nadílka… Co třeba zkusit sněžnice?
16.11.2009 16:36:23
Ve vysoké výšce je málo kyslíku, což ohrožuje vývoj plodu… Kdypak čekáš mimčo? Přeju hodně zdraví!
24.11.2009 15:30:16
plně souhlasím, riziko pádu byť ne vlastní vinou je vysoké. Já jsem plavala celé těhotenství a myslím, že je to vynikající alternativa. Také doporučuji turistiku, resp. procházky.
26.11.2009 15:25:34
Nevím, jestli je porod po cyklistice jednodušší, asi je to hodně individuální. Já jela ve třetím měsíci na kole a spadla jsem, protože jsem dělala kraviny a taky asi proto, že jsem celou dobu usilovně myslela na to, že nesmím spadnout:-) Naštěstí to bylo jen na loket, tak se nic nestalo. Ale s takovou by člověk musel sedět doma a to taky zdravý není. Každej by měl asi dělat to, na co se sám cítí. Jinak obecně doporučené sporty jsou plavání (v čisté vodě:), vycházky, strečink, tai-chi, jóga, tanec…
26.11.2009 15:29:44
Nevím, jestli v češtině existuje tak dobrá stránka, ale našla jsem jednu hodně obsáhlou švýcarskou (v němčině) www.swissmom.ch, kde je kromě různých info k těhotenství taky výčet všech sportů (Schwangerschaft/Praktisches) a individuálně o nich pojednáno, na co je třeba si dát pozor.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.