[Diskuze k článku]: Klára Mencl – MYŠLENÍ, pohyb, relaxace a strava (1. díl)
05.12.2009 23:38:32
Již mnoho článků bylo napsáno ohledně zdravého životního stylu a já
si říkám, jestli má smysl psát další? Dlouho se rozmýšlím, jak a kde
začít. A tak jsem si řekla, že to vezmu ze svého pohledu a hlavně
všeobecně, bez žádných konkrétních rad, protože konkrétní rada je
zároveň individuální radou jednomu člověku, která by u jiného
nefungovala. Netvrdím, že je to ten jediný a správný pohled, ale na druhou
stranu, co když někomu, komukoliv, pomůže na cestě za vytouženým cílem?
Nakonec to vydalo na 4 díly, které zde postupně zveřejníme.
Odkaz
na článek
14.12.2009 15:48:52
Autorka mi nepřipadá jako odbornice na výživu (copak asi studovala?). Důležité je, abychom nestrádali na duši ani telě? Takže svému obéznímu klientovi řeknete něco jako „bylo by dobrý, kdybyste dodržoval správný stravovací návyky, ale hlavní je abyste nestrádal“? To, že se někdo po cpaní se uzeninama apod. cítí příjemně ještě nesnižuje nebezpečnost jeho stravování, ne?… A klišé o nespokojených štíhlých ženách je ubohý. Já jsem štíhlá, stravuji se zdravě, sportuju a jsem se sebou spokojená. Jistě by mohly být i zákaznice (koneckonců i sama autorka, která v dalším díle přiznává, že také potřebuje shodit), kdyby se trochu snažily. Ale když ono je snažší uklidňovat se tím, že v tom spokojenost nevězí, že? Navíc, i pokud je někdo spokojen s nadváhou, není to moc na místě, poněvadž mu hrozí různá zdravotní rizika.
15.12.2009 14:49:34
Dobrý den, nejprve bych Vám chtěla poděkovat za Váš příspěvek a zároveň se omlouvám, že jsem Vás nadzvedla ze židle. Víte, pro mě je Váš příspěvek velmi důležitý, protože jsem zjistila, že jsem volila špatná slova a zřejmě došlo k nepochopení mé myšlenky. Nejprve bych chtěla vysvětlit, že si nemyslím, že každý člověk, nebo spíše každá štíhlá žena je nespokojená. Vy jste tím důkazem, že to tak není. Nicméně se často setkávám se štíhlými ženami, které nejsou spokojeny se svou postavou, tak mi řekněte čím to je? Stále zkoušejí různé diety, dřou se v posilovně, aby shodily a přitom vypadají perfektně a dokazuje to i měření na přístroji InBody. Další věc, kterou chci vysvětlit je to, že s Vámi maximálně souhlasím, že stravování formou uzenin a nezdravou stravou není vůbec zdravé a vhodné. Velice mě mrzí, že to na Vás takto působí, protože tohle z článku vyznít nemělo. V článku uvádím, že pouze dodržování zdravých stravovacích zásad nepomůže k vytouženému cíli a s tím souhlasit musím. Víte, to myšlení, o kterém jsem psala, je opravdu velmi důležité. Opravdu si myslíte, že se někdo cítí dobře po tom, kdy se jak říkáte „nacpe“ uzeninami nebo čokoládou, zmrzlinou atd.? Bohužel to je velký omyl. U většiny lidí to funguje tak, že na pár sekund získají dobrý pocit, ale v zápětí přijde něco, co se nedá nazvat dobrým pocitem. A to nemluvím o tom, co vede k tomu „cpaní“ se nezdravou stravou..... Nestydím se za to, že i já na sobě musím pracovat, protože díky tomu vím, jak se spousta lidí s nadváhou cítí a prostě taková je realita. Nemohu se zavděčit každému, to prostě nejde. Ještě jednou Vám chci poděkovat za příspěvek a přeji Vám hodně štěstí a lásky. Je krásné „setkat“ se s někým, kdo žije zdravým životním stylem, protože takových lidí je v této republice stále málo, což vyplývá ze všech statistik.
S přáním krásného dne Klára Mencl
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.