Kam na lyže

#1  23.10.2009 14:23:23

Aura: 0

Chystáte se někam na lyže? Máte nějaký tip na pěkné středisko?

hodnocení: 0
ok ko
| odpovědět

#2  10.11.2009 19:45:43

U mně jednoznačně vede Planai – Schladming. Hlavně sjezdovky na Reiteralmu jsou bezvadný…

ok ko
| odpovědět

#3  11.12.2009 10:47:15

Tam jsem nikdy nebyla, díky za tip. No já začínam mít roupy, jak hlásí zimu a sněžení, tak už se fakt nemůžu dočkat. Máte ještě nějaké tipy na dobré jěždění? Sjezdovky i volný terén?

ok ko
| odpovědět

#4  30.01.2010 12:29:34

Nemusí se jezdit daleko. V okolí Žďáru nad Sázavou se nachází několik sjezdovek a několik udržovaných lyžařských okruhů – klasika i bruslení. Bydleli jsme v penzionu v Hamrech nad Sázavou. Sněhu spousta, krásná příroda.

ok ko
| odpovědět

#5  17.02.2010 19:18:26

Díky za tip, zní to pěkně :)

ok ko
| odpovědět

#6  26.02.2010 11:22:33

Znáte někdo Engelberg, kde je pořádán WILD CAT týden? Jaké to tam je? K.

ok ko
| odpovědět

#7  26.02.2010 15:09:32

Ahoj Katu, tam jsem nikdy nebyla, ale slyšela jsem na to středisko samé ódy, takže to tam asi bude hodně dobré.

ok ko
| odpovědět

#8  27.02.2010 14:18:45

Ahoj Katu! v Engelbergu jsem stravila celou jednu sezónu, takže se dá říct, že tam znám každý „šutr“. :) Je to paradni středisko na freeride…dlouhé, lehce přístupné terény, pokud člověk nechce, tak nemusí ani šlapat a užije si to náramně…najdeš tam všechno-náročné sjezdy, lehčí, pohodovější…skalky, lesík, žlaby, pláně… Je tam celá řada možností, nejdelší freeride je od samého vrcholu až k údolní gondole, což znamená převýšení skoro 2000metrů..a to pak pěkně bolí nohy!! :) Kromě toho, že středisko je opravdu kouzelné pro oko lyžaře, neboť jím právě začínají velké hory, takže na jednu stranu vidíš nížiny a Luzern v dáli a na druhé dohlídneš až do wallisu. Středisko se nachází mezi dvěma jezery, což taky dokresluje parádní atmošku. Pokud jsi víc sjezdovkový typ, tak ani v tomto ohledu Engelberg nezklame. Sjezdovky jsou dlouhé, upravené a je jich tam docela dost. Engelberg není nějaké mega středisko, ale taky né nejmenší..je vlastně nějvětším v centrálním Švýcarsku..Když budeš chtít zkusit něco jiného, tak na druhé straně údolí je ještě oblast Brunni, která do střediska taky patří. Je to na sluneční straně, sjezdovky jsou mírnější, často tam jezdí rodiny s dětmi, ale je to taky velice příjemné. Město Engelberg je taky kouzelné. Prostě typické švýcarské městečko obklopené horami ze všech stran, pro pohled diváka nezapomenutelné.. :) no, co ti budu povídat,…z hlediska zaujatého pozorovatele, což jsem já :) je to jedno z těch ve Švajcu (a to jsem těch středisek tam projezdila opravdu hodně), kde se budu vždycky vracet :))))) můžu jenom doporučit!

ok ko
| odpovědět

#9  13.04.2010 16:39:35

Ahojky, já se taky přidám ke chvále na Švajc, ale mojí jedničkou je středisko jižněji – Wallis – oblast Mt. Fort. Oficiálně je tam 412 km sjezdovek, téměř všechny km se dají najet bez sundání lyží. Je to největší freeriderová oblast ve Švajcu a jsou úseky, kde se nedá sjet dolů jinak než po značeném freeridu. Ubytování doporučuju ve Veysonnaz – není to tak drahé jako v Nendaz a je tam nádherný výhled na celé údolí a okolní hory. Byla jsem tam už dvakrát a ještě tam jsou stále mnou neprozkoumané končiny.

We go where the snow is deep, beer is cheap and the skiing is sweet.

ok ko
| odpovědět

#10  14.04.2010 09:26:37

Ahoj Léňo, jj, Verbier i Nendaz jsou moc pěkný a hlavně strašně rozsáhlý. Když tam pořádně napadne, musí to být super. Já tam byla, když nebyly zrovna nejlepší podmínky, takže to je důvod, proč tam zase nevyrazit:-) jediné, co mě tam trochu vadilo, bylo to, jak se dlouho dostáváš nahoru…

ok ko
| odpovědět

#11  10.11.2010 10:29:11

Ahoj, já můžu z vlastní zkušenosti doporučit Nendaz. http://www.lyzovani.cz/…ce/rakousko/ Byla jsem tam jen jako lyžařka začátečnice a libilo se mi, že tam byly i sjezdovky pro mě. Penzion hned u sjezdovky http://www.casamundo.cz/rakousko/ Paráda.Ráda bych se tam ještě jela podívat, ale v Rakousku je asi podobných středisek hodně, že? http://www.rakousko.info/lyzovani/ Jinak se mi ale taky líbí u nás v beskydách .

ok ko
| odpovědět

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Hledat v diskuzi

WILDtipy

Diskuzní fórum | aktuální příspěvky

jak se obléci do hor? 20.01.2012 09:19:50 od Lenicka4

Oblečení na cyklo na zimu 18.01.2012 15:01:03 od Lenicka4

Kompresní ponožky 26.10.2011 09:52:37 od barborkavz

[Diskuze k článku]: Základní servis kola (díl 1.): oprava píchlé duše a výměna plášťů 21.09.2011 11:49:20 od Márty182

Jaké elektrokolo? 30.08.2011 11:52:38 od novottomm